Duurzaam wonen in Dorpshuisplein

Een eigen identiteit

Dorpshuisplein wordt een gebied waarin de woningen een lokaal herkenbare architectuur krijgen. Het ontwerp is afgeleid van de historische tabaksschuren zoals je die in Amerongen en omstreken regelmatig tegenkomt. Het rode pannendak rijkt tot aan de grond en de voor- en achtergevel wordt uitgevoerd in donker houten gevelpanelen.

Deze karakteristieke lokale architectuur maakt de woningen bijzonder en duurzaam. Maar dat niet alleen. Wonen in het Dorpshuisplein betekent wonen in een woning van de toekomst. Groen, veilig en duurzaam. Het plein wordt met verschillende boomsoorten aangeplant en de overgangen van privé naar openbaar gebied worden beplant met hagen. De percelen en openbare ruimte worden hiermee zoveel mogelijk groen ingevuld. Daarnaast worden er voorzieningen aangebracht om het regenwater zoveel mogelijk in de bodem te laten infiltreren. Hierdoor heb je ook bij een flinke regenbui geen wateroverlast.

Gasloos en EPC van 0

In Dorpshuisplein gaan we verder dan de zogenoemde wettelijke EPC (energieprestatiecoëfficiënt) van 0,4. Deze verbeteren wij naar een EPC van 0. En dat is beter dan de bijna-energie-neutrale-gebouwen norm die vanaf 2020 verplicht is. Samen met onze bouwpartner Klimaatgarant verminderen we hiermee het energieverlies drastisch. Dit betekent dat elke woning is voorzien van een grondwarmtepomp en dat op elke verdieping vloerverwarming aanwezig is. (behalve de onbenoemde ruimtes en de zolder). De woningen krijgen tevens zonnepanelen. 16 op het dak van de woningen op de zuidzijde, 20 op de het dak van de woningen op de noordzijde. De kosten voor de huur of aanschaf van de warmtepomp vallen buiten de v.o.n.prijs van de woning.

Naast een lage energierekening en een optimaal wooncomfort betekent het ook veel hypotheekvoordelen. Benieuwd naar de voordelen? Neem dan contact op met onze hypotheekpartner; NEXTHome Nieuwbouwhypotheken.

Klik hier voor meer informatie over de duurzaamheidshypotheek.

BEN JE BENIEUWD OF WONEN IN D'AMERONGERS HAALBAAR IS?

VRAAG HIER DE FINANCIELE QUICKSCAN AAN

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.AccepterenMeer informatie