Veelgestelde vragen

Wat is d’Amerongers? 

D’Amerongers is de gezamenlijke projectnaam voor de drie deelprojecten Allemanswaard, Breeakker en Dorpshuisplein. Allen gelegen in Amerongen.

Waar liggen d’Amerongers? 

D’Amerongers bestaat uit de drie deelprojecten: Allemanswaard, Breeakker en Dorpshuisplein. Op dit moment liggen de terreinen braak.

  • Deelproject Allemanswaard ligt ten westen van de Koenestraat, centraal in Amerongen. Tussen de Prinses Beatrixlaan en plein Allemanswaard in.
  • Deelproject Breeakker ligt ten oosten van de Koenestraat, langs de Bessenland en de Breelaan.
  • Deelproject Dorpshuisplein ligt in het oude dorp op de plaats van het voormalige dorpshuis van Amerongen.

Interesse in een woning?

Wil je graag in aanmerking komen voor een woning in d'Amerongers? Vul het aanmeldformulier volledig in en we nemen contact met je op. Je kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met het verkoopteam.

Hoeveel woningen komen er?

In d’Amerongers worden er totaal 37 woningen gebouwd. In deelproject Allemanswaard zijn dit 4 hoekwoningen en 13 tussenwoningen. In deelproject Breeakker zijn dit 8 vrijstaande woningen en 6 twee-onder-een-kap woningen. En in deelproject Dorpshuisplein zijn dit 6 twee-onder-een-kap woningen. 

Komen er ook huurwoningen in een van deelprojecten van d’Amerongers?

Nee, er worden geen huurwoningen gerealiseerd.

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

De nieuwbouwwoningen die nu in Nederland worden gebouwd moeten volgens de regelgeving een EPC hebben van minimaal 0,4. Nieuwbouwwoningen zijn hiermee energiezuinig. Daarnaast worden nieuwbouwwoningen gebouwd volgens de laatste regelgeving en dat betekent dat je geniet van een heel aangenaam binnenklimaat. Bij d’Amerongers gaan we nog een flinke stap verder en hebben alle woningen een EPC van 0. Dat betekent dat je straks in een heel energiezuinige woning woont. Alle woningen krijgen hierbij standaard op alle verdiepingen vloerverwarming (behalve de onbenoemde ruimtes en de zolder). Heel comfortabel. Door de EPC van 0 heb je zeer lage energielasten. Mede door de uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak. Meer informatie over duurzaam wonen in d’Amerongers vind je op deze website.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Is er een gasaansluiting aanwezig?

Nee, de woningen in d’Amerongers hebben geen gasaansluiting. Meer informatie over duurzaam wonen in d’Amerongers vind je op deze website.

Waar kan ik parkeren in de wijk?

Dat is verschillend. In deelproject Breeakker en Dorpshuisplein hebben alle bewoners twee parkeerplaatsen op eigen grond tot hun beschikking. Voor bezoek worden er parkeerplaatsen in het openbaar gebied gerealiseerd. In het deelproject Allemanswaard worden er voor de bewoners voldoende parkeerplaatsen in het openbaar gebied gerealiseerd.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

De financiering van een nieuwbouwwoning is een specialisme. Er komen andere vragen bij kijken dan bij het kopen van een bestaande woning. Wanneer start je precies met betalen? Hoe ga je om met dubbele woonlasten? Met welke extra kosten dien je nog meer rekening mee te houden? Onze hypotheekpartner voor d’Amerongers is NextHome. Zij adviseren je graag vrijblijvend. Wil je weten of je jouw favoriete woning in een deelproject van d’Ameronger kunt betalen? Neem dan contact met ze op. Meer informatie over Nexthome vind je op de pagina Duurzame hypotheek.

Wanneer start de bouw en oplevering van d’Amerongers?

De start bouw van d’Amerongers hangt samen met het verloop van de verkoop. Alle deelprojecten worden in een keer gebouwd. Als alles voorspoedig verloopt, start de bouw in november 2019. En als alles volgens de prognose verloopt worden de eerste woningen in van d’Amerongers in het derde kwartaal van 2020 opgeleverd. Gedurende de bouw wordt er een specifiekere er deelproject afgegeven.

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De omgevingsvergunning van d’Amerongers zal in drie delen worden aangevraagd. Dit heeft ermee te maken dat het plan uit drie verschillende deelprojecten bestaat. Als alles volgens planning verloopt is de omgevingsvergunning voor alle delen eind juli onherroepelijk.

BEN JE BENIEUWD OF JE HIER KUNT WONEN? 

VRAAG HIER DE FINANCIELE QUICKSCAN AAN

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.AccepterenMeer informatie